Bloggtorka

Tjo! Livet rullar på och jag saknar inspiration till bloggen men det blir väl bättre snart=) Lördag till söndag sov lillfjärten hos mormor. Jag och Robin tog det bara lugnt här hemma.. Jag läste en massa och somnade tidigt och sov länge! Mycket skönt! Sen vart det lite röj här hemma innan vi drog till IKEA och mötte upp mamma, Magnus och våran lilla fis<3  Sen kom Vincents morfar med Susann hit och hälsade på en snabbis=) Vincent hade sovit en kort stund och var nyvaken var lite blyg mot morfar men de släppte efter en liten stund. Och idag har jag suttit djupt nere i min bok och nu är den äntligen utläst=) Den var bra! Camilla Läckbergs böcker rekomenderar jag. Mycket spännande! Jag läste den senaste som heter Änglamakerskan. 

Jag vet att det har vart lite bildlöst nu på senaste och jag ska försöka ändra på det. Det är ju så mycket roligare att läsa en blogg men bilder i, eller hur?!

Nej nu ska jag väcka lillfisen så han kan sova senare ikväll också=)


Hej så länge!

Struligt!

Från det att Vincent var nyfödd till han var ca fem månader sov han själv i sin säng och sov oftast hela nätterna. Men sen vart han sjuk och då började det strula på kvällarna och nätterna. Och nu är det värre än värst. Dela gärna med er av egna erfarenheter och tips om ni har några på vad man kan göra. Jag vet inte alls vad det är och det är frustrerande! Man har ju hört och läst att efter ett halvår så ska dem inte behöva äta på natten. Det ska vara natt mellan ca 22-06. Ska jag låta bli att ge mat mellan där och kämpa hårt ett tag och hoppas på att det ger sig? Eller ska jag bara ge mat och hoppas på att det går över av sig själv sen? Hjälp mig gärna om ni kan för just nu vet jag inte alls hur jag ska göra=)

Och efter morgonens kaos så får lillfisen inte sova i våran säng. Det går inte att hålla koll på honom där på natten eller morgonen. Så nu har vi flyttat Vincents säng så den står intill mig plus att vi har skruvat bort ena sidan så de är "öppet". Men den står ju så klart så pass intill min säng att han inte kan trilla ut. Och jag hoppas verkligen på att det dröjer ett tag tills han kan klättra upp till min säng. Men när han väl kan de så borde han ju kunna ta sig ner från våran säng utan problem. Jag hoppas att detta ska hjälpa plus att om det är någon fas där han vill vara nära så får han och samtidigt ligga i sin egna säng=) Jag tog kort på hur det ser ut i sovrummet nu men tyvärr är jag för lat för att hämta kameran som ligger i köket så de får ni se imorgon=) Och då kanske jag får till nå nya bilder på lillfisen också.

Idag var det ingen öppnafsk för det var stängt men imorgon är det dags igen. Tyvärr är det på förmiddagen då Vincent brukar sova men det får gå ändå.. Jag kommer ut iallafall=) och på eftermiddagen så ska vi hälsa på Robins mormor. Trevlans!

Nej nu ska jag kolla klart på mitt program och sen hoppa i säng så jag får sova några timmar i sträck iallafall=)

Hej så länge!

Hua!

Ja ni vilken morgon! Jag kan ju säga att det var tur att jag gick och la mig i tid igår. Somnade innan elva och det är bra för att vara jag=) Vincent vaknar först runt ett och får då mat och somnar snabbt om igen. Sen vaknar han igen vid halv fyra och jag tyckte inte att han borde vara hungrig men efter drygt 40 minuters bök i sängen så fick han de men ville iallafall inte somna om på en gång.. Jaja till slut så somnar vi iallafall och vi sover till kvart över sju.. Då ligger vi kvar och drar oss lite och nånstans där så somnar jag väl till och vaknar av ett duns och skrik..

Lillfisen hade till slut hittat till kanten av sängen och ramlat ner.. Usch!=( Men det gick bra som tur va.. Han skrek högt en liten stund men lugna sig väldigt snabbt ändå.. Då mös vi lite med pappa i sängen igen innan vi klev upp.. Han var röd på två ställen på pannan men nu syns inget alls. Huvudsaken är att han mår bra och det gör han!=)
Han var helt slut trots att vi precis klivit upp, men han hade ju vart vaken ett tag plus dyket från sängen. Så det blev välling till frukost istället för jag trodde att han skulle somna. Vilket han iof gjorde också men bara i typ 5 min=/ Haha va fan, en annan var ju helt mör redan men jaja. Upp och röja lite i gåstolen men han var ändå trött och grinig. Så de vart lite fajt här ett tag men till slut så somnade han.

Jag la honom i sin säng där han sov en liten stund. Jag tänkte passa på att duscha och tänkte hämta babyvakten så jag skulle höra honom om han vaknade. Precis när ska hämta den så vaknar han ju såå klart! Ahh! Men jag tar upp honom och han somnar om på mig och till slut kan jag lägga ner honom i vagnen istället.  Jag hoppar in i duschen och efter en liten stund kom jag på att " fan bvc ska ju ringa". Det var bara att springa ut och hämta telefonen ifall dem skulle ringa medans jag duschade. Precis efter jag kommit ut ur duschen så vaknar lillfisen och då var det lunch dags.. Sen har vi lekt och badat och lekt lite till=)

Bada var för övrigt väldigt roligt idag=) Haha! Han vart skitarg när det var dags att kliva upp.. Haha ni skulle ha hört vrålet!

Mitt i allt kaos har jag ändå hunnit plocka lite här hemma och kastat in en maskin tvätt.. Och till slut så ringde bvc upp också.. Nu sover gossen återigen och jag hoppas på att han sover en stund nu så jag kan passa på att vila lite;P

Lillpluppen när han var mindre..Nu mer sitter han ju själv och leker en massa i vattnet;p



Nej nu ska jag lägga mig i soffan=)

Hej så länge!

Tjatig!

Jag är såå trött! Ja jag vet jag är det typ jämt men det är min blogg och där får jag tjata om hur trött jag är hur mycket jag vill=)

Annars idag så har jag och Vincent vart iväg och hälsat på mitt gamla jobb.. Fick hoppa in och hjälpa till lite vid lunchen då dem var en personal kort=) Haha lite krångligt med lillfisen i knät vid matbordet men det var ju stora och skötsamma barn vid mitt bord som tur va=) Sen efter en stund så vandrade jag och lillfisen mot faster Sabina. Hon ville gosa med Vincent så klart=) Vincent somnade ganska snabbt men sov bara i 45 min och efter ett tag hos Sabina så var det någon som var väldigt trött och lite grinig. Vi fick bege oss hemåt i hopp om att lillfisen skulle somna om men icke då! Hemma vart han piggelin minsann..Jag var den trötta som helst av allt bara ville sova=) Men sen vid kvart i fem somnade lillfisen efter lite mat och sov till strax efter sex..

Men han var sjukt trött fortfarande men vägrade somna om.. Strax efter åtta kom jag på att "fan vi har ju ingen kattmat hemma", men va bra då kan jag och Vincent vandra till affären i hopp om att han skulle somna i vagnen. Jag trodde inte att det skulle funka då han tittade på mig med stora ögon hela vägen dit och i affären. Men på vägen hem så orkade han minsann inte hålla ögonen öppna och slocknade som ett ljus;P

Jag vet inte riktigt vad morgondagen  kommer med för skoj men nått lär vi hitta på då öppnafsk är stängd=/

Nej nu ska Robin åka till jobbet och jag funderar på att krypa ner i sängen och FÖRSÖKA somna i tid.. Haha! Ja jag vet, jag tjatar om mitt somna i tid hela tiden men om jag säger det tillräckligt många gånger så kanske jag lär mig till slut. Eller vad tror ni?=)

Natti natt!

Hej så länge!

Söndagkväll!

Idag har vi haft en inne, soffhängar dag=) Faster Sabina var här idag och gullade med Vincent.
Vincent tyckte nog att det var lite tråkigt att vara inne hela dan så vi tog ut gåstolen så han skulle få lite friskluft och springa bort lite energi=)



Jag tyckte Vincent skulle ha sina solglasögon på sig då han är såå snygg i dem=)



Men dem fick inte sitta kvar så värst länge=)



Mitt lilla hjärta<3







Efter denna stund ute så somnade han väldigt gått efter lite välling=)

Nu ska jag fortsätta soffhänget ett tag till;P

Hej så länge!

Kortspel och jobbhelvete!!

Tjo!

Ikväll så är vi ju som sagt barnlediga och vi dricker lite öl och spelar kort här hemma.. Mysigt! Lagom så att man inte mår piss imorgon. Då ska man ju orka med lillfisen igen=)

Annars så fick jag svar från de där jobbet. Klockan 21.17 trillar det in ett mail där chefen säger att dem inte kan vänta till Oktober innan dem anställer och därför går jag inte vidare... Hallå det tog tre dagar innan hon svarade på mitt mail, hur angelägen är man då och varför kan man inte vänta i två veckor? ! OK! Jaha, varför inte skriva i ansökan från vilket datum man vill att kommande personal ska börja.. Jag kan ju faktiskt försöka anpassa mig om jag bara vet från början när jag behöver börja jobba.. Robins jobb ville gärna ha iallafall två veckor på sig att hitta någon men det går säkert och ordna om det krisar.. Ahh just nu känns det som att oavsett vad man gör så är det fel. Jag trodde att två veckor var kort tid men tydligen inte! Men samtidigt kanske man borde ha skrivit det från början.. Jag tyckte när jag skrev att jag kunde börja den 1 Oktober att det var snabbt på ändå men icke då! ÅHH jag blir såå frustrerad! När ska det liksom bli min tid??

Jaja hej så länge!

barnledigt..

Idag vart vi sponant barnlediga.. Åhh saknar honom!!

Mamma och min syster Carro har gjort en ny header till mig=) Visst blev det bra?!

Nej nu ska jag ta mig en kall öl och försöka njuta av den barnfria tiden. För jag vet ju att lillfisen har det alldeles underbart hemma hos mormor=) Han har med sig sin gåstol så han röjer på för fullt där;P

Hej så länge!

Tidigt..

Idag kom jag i säng tidigt=) Innan klockan ens har slagt 22.15=) Det är inte illa för mig. Men jag ska ju somna i tid också..

Idag var vi trötta på förmiddagen och jag skulle passa på att sova medans Vincent sov. HA! Jo eller hur! Lagom till man börjar falla in i sömn så hör man någon vakna.. Det var bara att kliva upp och se glad ut. Efter lite lunch så gick vi med Elin och Melwin till Gränby centrum och kikade lite. Spana in allt man ville ha men inte hade råd med=)

Idag har jag och Robin återigen diskuterat det där jobbet. Vad är bäst? Att leva hyfsat bra ekonomiskt nu och inte alls veta vad som händer efter februari eller att kanske leva lite snålare nu och ha det mycket bättre efter februari? En heltidstjänst är något jag har strävat efter såå länge och det skulle vara väldigt skönt att få de till slut. Så idag så skickade jag tillbaka ett mail där jag svarade på alla frågor och hoppas nu på att jag ska få komma på intervju. För visst borde det väl vara min tur snart att få ett jobb?!=)

Samtidigt får jag en knut i magen av att tänka på att jag inte kommer vara hemma med lillfisen. Inte för att jag tvivlar på att Robin kommer sköta det galant utan för att det känns som att jag kommer missa såå mycket och att han ska glömma bort mig=( Jag vet ju innerst inne att han inte kommer gör det men ändå.. Men i det långa loppet är ju ett jobb till mig bäst för oss alla. Jag vet det och jag kommer ta jobbet om jag får de men jag kommer nog sitta hemma gråta lite också för att jag inte kommer hänga lika mycket med lillfisen..

Nej nu kanske det är dags att stänga igen datorn..

Hej så länge!

Jaha se där ja!

Ikväll hann jag både bli nervös, uppspelt och glad på en minut för att det senare skulle försvinna lika snabbt igen..

Jag har nu under en period sökt en del jobb då jag inte har något att komma tillbaka till efter mammaledigheten. Idag fick jag respons från en förskola där dem ville ha svar på lite frågor innan dem bestämmer sig för om jag får komma på intervju. Jag och Robin började prata direkt om hur allt skulle bli om jag skulle få jobbet. Robin måste kolla när han kan gå på pappaledighet först och jag skulle kolla med facket vad jag har rätt till för lön, då dem ville veta vad jag har för lönekrav. Sen så började vi kolla vad Robin ungefär skulle få ut om han ska vara hemma och om det stämmer det som står på försäkringskassans hemsida så är det SJUKT LITE!!! Så nu känns allt på botten igen. Jag ska ringa imorgon och dubbel kolla men om det är som det står då har vi har verklingen inte råd att låta Robin gå hemma..!! Trist men så ser verkligheten ut just nu. Även om jag skulle börja jobba heltid så går det inte ihop sig=(

Men självklart vill jag helst av allt egentligen vara hemma med Vincent tills han börjar förskolan men jag inser ju också att ett jobb är ett jobb..Men som det ser ut just nu så kommer det inte att gå alls.

Jaja jag vet vad ni tänker. "Du skulle ha väntat med att skaffa barn tills du hade ett jobb". Jo eller hur! Som dagens samhälle ser ut just nu så hinner jag väl bli pensionär innan den fasta tjänsten kommer. Och ja jag har blivit lite mer kräsen när det kommer till jobb. Eller jag menar att jag kan inte jobba vilka tider som helst och kan inte ha hur lång pendlingstid som helst heller.

Jaja vi får väl se vad försäkringskassan säger imorgon. Men det ser inte ljust ut just nu..!
Sorry för ett tråkigt inlägg men ville bara beklaga mig lite.

Det är ju tur att man iallafall har den här sötnosen som förgyller ens vardag=)



Åhh så liten han var där<3

Nej nu ska jag sova

Hej så länge!

tråkigt väder..

Grått och tråkigt är det ute just nu.. Jag är sjukt trött då jag kom i säng ännu senare än vanligt=/ Vid två så somnade jag och vid tre vaknade lillfisen och ville inte somna om så värst snabbt. Och sen klockan sju ville han kliva upp.. Det var bara att slå upp ögonen och kliva upp.. Just nu sitter jag och gäspar och gäspar och bara längtar tills lillfisen somnar lite senare=)
Åhh jag måste ut i regnet snart. Måste köpa kaviar så vi kan äta äggmackor till frukost och lillfisen ska ha ersättning som är slut=( Blää ut i kylan är inte såå värst lockande just nu.. Robin ligger kvar och grisar i sängen. Men han ska ju jobba i natt så han måste sova..

Anlednigen till att det vart så sent igår var att vi för en gångs skull kollade på film.
Först ut var Sanctum 3D.. Var bra. Spännande! Och jag fattar inte att det faktiskt finns människor som dyker i såna trånga grottor.. Blää nästan så man fick panik av att bara titta på=)
Nästa film var Hur många lingon finns det i världen. Haha! Härlig film=)

På tal om något helt annat. Att hitta ett jobb är en omöjlighet just nu=/ Uscha! Så om någon som läser min blogg har något tips eller en kontakt som jag kan utnyttja så skulle jag bli sjukt glad=)

Nej nu ska jag klä på lillfisen och börja göra mig själv redo för en blöt promenad till affären..=)

Hej så länge!


Stora killen..

Lillfisen börjar bli såå stor nu.. Han vill så mycket men det går inte alltid som han vill=)

Det är så skönt att man kan börja sätta ner honom nu och han sitter själv=) Han ramlar fortfarande ibland och slår sitt lilla huvud men det går ofta snabbt över..



Mammas lilla hjärta<3




Och igår kom denna stora filur och lilla mamsen..



Fotokrig i köket..



Imorse fick jag sovmorgon . Pappa Robin och lilla Vincent var vakna vid kvart över sex. Då ville inte jag vakna=)
Så jag fick sova vidare. Halv elva vaknade jag och det gjorde även lillfisen som hade somnat igen vid halv nio.. Jag hinner knappt slå upp mina mörkblå innan jag ser hur lillfisen reser sig i sängen. Jag ropar på Robin som kommer inspringandes med kameran i högsta hugg=) Haha!








Sen vart det lunch dags och Vincent fick två framtänder=) Haha fan vad vi skrattade. Robin och Sabina skrattade så tårarna rann=)









Hahaha!! Han är sååå söt!

Nu ska jag försöka få liv i Robin och så är det snart dags att göra oss iordning inför kräftskiva ikväll..

Hej så länge!

Ingen rubrik...

Fan jag har så kass fantasi och kommer inte på någon bra rubrik=(


Idag har vi hälsat på grannen Pernilla.. Så dags att göra det nu;P Och snart ska hon flytta=/ Trist men vi hann iallafall hälsa på en gång=)

Sen kom mamma och Magnus hit ett tag.. Mamma badade Vincent=) Lillfisen är inte stilla en sekund nu för tiden..=) Inte ens när han sover..  Mamma har för övrigt skaffat sig en blogg:P Haha nu är det min tur att klaga på dålig uppdatering=)
Medans mamma och Magnus var här så tittade jag igenom lite bilder från när jag var gravid och även när lillplutten var yttepytte.. Haha jag tyckte inte jag var så stor när jag gick där med min mage men nu när man tittar på bilderna så tycker jag att jag var stor som ett hus=) Jag ska försöka hitta några bilder nu då jag för engångs skull sitter vid Robins dator=) Ni får ursäkta dem lite lättklädda bilderna så dem som är känsliga kanske ska blunda nu;P

Kortet är taget den 18 Januari.



Här står jag rund och go och lagar lite mat;P Taget den 13 December



Haha jag antar att kläderna gör sitt också men fan va rund jag var=)

Haha jag bjuder på den=)



Sen var det snart dags för lillfisen att titta ut=)

Efter ett par besök hos barnmorskan så trodde både hon och jag att han inte hade vänt sig och fixerat sig så vi fick åka till akis och göra ett vändningsförsök. Jag kom in med känslan att det inte skulle gå. Det gick inte heller=) Lillfisen var för envis och ville sitta kvar i sin ställning. Då vart det upp på röntgen för att  röntga höfterna för att kolla om det skulle gå och föda "naturligt" ändå. Jag var på gränsen men visst skulle det gå om jag ville det. Vi fick diskutera hur vi ville göra. Det fanns tre alternativ: Föda vaginalt, låta tiden gå och allt sätter igång och få ett "akut snitt" eller ett planerat snitt. Jag ville inte riskera något då det ändå fanns risker med vaginal förlossning och att jag var på gränsen till att det skulle gå och jag ville inte att det skulle starta av sig själv om jag ändå inte skulle genomgå en "normal förlossning". Jag hade också känslan av att jag skulle försöak bli övertalad att föda vaginalt om jag väntade så vi valde planerat snitt=) Jag är sjukt besviken på att det inte alls skulle gå som jag hade planerat. Jag såg fram emot en vanlig förlossning och var spänd över hur jag själv skulle reagera på smärtan och allt men i slut ändan skulle vi ju iallafall få våran lilla fis=) Nu hade vi iallafall ett datum att se fram emot!
Vi åkte iallafall in tidigt på onsdags morgonen. Robin var så klart med och även mamma var med. Vi visste egentligen inte hur mycket mamma skulle få vara med på men vi chansade. Och hon är nog överlycklig över det=) Iallafall så trodde vi att det skulle ske på förmiddagen men det vart uppskjutet till eftermiddagen. Men vad gör det liksom??=) Jag hann ta igen lite sömn som jag inte hade fått på natten iallafall=) Mamma snarkar värre än en gris=) Till slut var det våran tur och gud va nervös jag var. Men allt gick superbra. Snabbt! Jag fattar inte hur snabbt det gick.. Haha all den där väntan och poff så var han bara där;P

Här är det lilla underverket som ni redan många gånger har sett och kommer att få se mer av<3









Och så här såg min mage ut efter..





Haha snyggt;P

Nej nu ska jag avsluta för idag. Robin väntar på mig nu=)

Hej så länge!






Piggare och mer energi=)

Idag känner jag mig betydligt piggare.. Inte för att jag somnade i tid vilket jag förövrigt inte gjorde så klart=/ Lillfisen vaknade till vid tolv men somnade snabbt om på mig=) Så jag la ner honom och försökte återigen somna. Efter ett tag så gick de=) Sen så vaknade han igen vid fem och då hamna han i våran säng och fick lite mat=) Han måste ha somnat om för det gjorde jag =) Flaskan låg tryckt mot väggen sen när vi vaknade igen vid halv åtta=) Det gör inget att han vaknar bara han somnar om snabbt igen för att jag ska orka om dagarna;P

Jaja som sagt piggare och mer energi idag iallafall vilket innebär allmän städning här hemma=) Plockat undan disk och plockat i köket och sen när lillfisen sov så sorterade jag tvätt och kastade in.. Snart är det dags för öppnafsk som vi har längtat efter=) Tyvärr kommer inte Elin och söta Melwin=( Men vi hoppas på att Tilde och Annica roar oss så vi klarar oss nog ändå=)

Nej nu ska ni få lite bilder;P

Så här ser lillfisen ut när han äter;P




Jag gapar och stänger munnen så Vincent fattar hur han ska göra=)




Världens sötaste unge




Stora killen börjar resa sig upp mot saker..=)





Lilla rymlingen;P




Nej nu måste vi springa iväg till öppnafsk;P

Hej så länge!

TRÖTT! Blää!

Fy fan vad trött jag är.. Ville inte vakna i morse straxt efter fem=/ Försökte söva om lillfisen men nää! Inte gick de eller.. Jag la honom i sin säng och så fick han ligga där och låta lite.. Ville ju bara blunda lite till! När Robin kom hem tog han lillfisen en stund men han skulle ju lägga sig också så det vart inte så länge.=/ Jag var så trött att jag grät lite för mig själv. Robin lyckas iallafall söva om lillfisen<3 Men han sov då bara i 30 min så det var bara att kliva upp!

Jag vet att det finns många som har det 1000 gånger värre än vad vi har det om nätterna. Men eftersom jag aldrig lär mig att gå och lägga mig i tid och att Vincent vaknar två, tre gånger per natt och jag kanske får sova 5-6 timmars sömn med dessa störningar så blir man ju trött..!

Jag måste göra något åt saken.. Jag MÅSTE lära mig att lägga mig i tid!!

Idag blir en softar dag då jag ska passa på att vila varje gång Vincent sover. Jag ska försöka att inte somna själv för då kommer jag inte kunna somna i tid ikväll. För några månader sen så skrev jag ner när Vince åt och hur mycket och idag ska jag börja med det igen och även skriva upp när han sover och hur länge så jag får någon koll och kanske kan hitta något mönster av något slag..

Men lillfisen håller även på att få ena framtanden så det kanske är den som spökar en del.
Nej nu ska jag byta bajsblöja här!=)

Hej så länge!

Ny blixt..

Robin har idag köpt en ny blixt så det har blivit en del fotande idag..Och det innebär ju nya bilder till bloggen=)

För någon dag sen så prövade jag en av overallerna vi har hemma i stl 80. Den var inte såå stor som jag trodde den skulle vara.



Annars idag har vi bara haft en inne, mys och soff dag=)



Riktiga soffpotatisar<3



sötnosen!





Vill inte pussas med mamma!



Passa på att gosa med den stora katten när han är inne.. Och Vincent ska vara med på ett hörn=)



Sen var det dags att laga mat och alla ska vara med i köket;P



Favoriten..



Pjamas mys<3



Mammas fötter är roliga=)





Vincent ville ha den sista slurken välling;P



Sista bilden för idag=)



Ikväll fick vi lov att sänka spjälsängen då lillfisen drog sig upp och stod på knä och jag tvivlar inte på att han skulle kunna ställa sig på fötterna och hänga sig över kanten. Så nu ligger han längst ner=) Det går ju knappt att ha honom i våran säng heller då han kryper runt och klättrar på kuddar eller över oss om det krävs=)

Och lillfisen somnade sent idag och jag hoppas att han sover längre i natt nu! Men men vi får väl se..
Nu är jag helt slut och ska glo lite på tv innan det är dags för sängen..

Hej så länge!

RSS 2.0